کالری دریافتی روزانه (Daily Calorie Intake) چیست؟
به طور ساده میتوان گفت میزان انرژی که بدن برای پیشبرد اهداف خود در طول یک شبانه روز نیاز دارد. کالری را میتوان به پول در حساب بانکی تشبیه کرد. همانطور که ما سعی میکنیم بر اساس ریتم و نوع زندگیمان در حساب بانکیمان واریز و برداشت کنیم، باید این اصل را دریافت کالری مورد نیاز روزانه نیز استفاده کنیم.
کالری دریافتی روزانه مشخص کننده مسیر کاهش بافت چربی، افزایش توده عضلانی، حفظ وزن و افزایش آمادگی و سلامت جسمانی در افراد عادی و ورزشکار است. همچنین، برای افرادی که از بیماریهای متبولیک رنج میبرند توجه به کالری دریافتی روزانه اهمیت بیشتری پیدا میکند.
چرا محاسبه کالری دریافتی روزانه برای اهمیت دارد؟
“رسیدن به هدف” شاید تنها عبارتی باشد که بتوان در جواب این سوال نوشت. شما بر اساس هدفگذاریهای بلند و کوتاه مدت مانند کاهش وزن، افزایش وزن و تثبیت باید میزان کالری ورودی در طول یک شبانه روز را کنترل کنید. اگر نیاز به کاهش وزن داشته باشید باید میزان کالری که دریافت میکنید، کمتر از آن چیزی باشد که مصرف میکنید. فرض کنید سعی دارید که خود را ورشکسته کنید. سادهترین راه این است بیشتر از مقدار پولی که به حساب بانکی خود واریز میکنید برداشت کنید. پس از مدت شما شروع به از دست دادن پول و سرمایه خود خواهید شد. برعکس همین مسیر نیز میتواند منجر به افزایش ثروت شما منجر شود. در کاهش، افزایش و تثبیت وزن از همین اصل ساده جهت تنظیم کالری وروردی روزانه استفاده میشود.
تنها کالری دریافتی مهم است؟
خیر! همانطور که در بحث متابولیسم پایه (BMR) اشاره کردیم، تنها محاسبه این عدد و اجرای آن چاره ساز نخواهد بود. چرا که تنظیم دقیق نوع مواد غذایی مصرفی کمی دشوارتر از تعیین میزان مواد غذای مصرفی است. نوع مواد غذایی مصرفی با تقسیم بندی به درشت مغذیها (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) و ریزمغذیها (ویتامین، مینرال و مواد آلی) کاری تخصصی و دشوار است. در محاسبه نوع مواد غذای مصرفی باید مواردی همچون، جنسیت، سن، قد، وزن، سابقه ورزشی، سابقه بیماری، مصرف داروها و مکملهای غذایی، نوع و زمانبندی فعالیت ورزشی مورد بررسی دقیق متخصصین قرار گیرد. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که محاسبه کالری مورد نیاز روزانه کاری بسیار آسان است، اما انتخاب نوع مواد غذایی جهت پوشش عدد به دست آمده، مسئلهای حساس و بسیار تاثیرگذار است که باید توسط فرد با تجربه تنظیم و طراحی شود.
محاسبهگرهای کالری کاملا دقیق هستند؟
نمیتوان گفت به طور 100 درصد دقیق هستند، چرا که تاکنون فرمولهای بسیاری توسط محقیق و پژوهشگران جهت محاسبه کالری مورد نیاز افراد طراحی و معرفی شده است که تمامی آنها از اعتبار علمی خوبی برخوردارند، اما تفاوتهایی نه چندان زیاد در اعداد نهایی به دست آمده در فرمولهای گوناگون وجود دارد که البته کاملا قابل چشم پوشی هستند. نباید این نکته را فراموش کرد که اعدا به دست آمده میتواند بر اساس نظر متخصص و مربی دستخوش تغییراتی شوند.
میتوان به طور دقیق عدد به دست آمده در محاسبات را با استفاده از شمارش کالری پیادهسازی کرد؟
به طور کاملا دقیق خیر! چرا که برخی محصولات با جدول ارزش غذایی درج شده روی بسته بندی آنها کمی تفاوت در میزان کالری، کربوهیدرات، چربی و پروتئین دارند. حتی ترازوهای آشپزخانه نیز درصدی خطا دارند؛ اما باز هم مانند سوال قبل، کاملا میتوان از این تفاوتها چشم پوشی کرد و اختلالی در رژیم غذایی و رسیدن به اهداف تعیین شده به وجود نخواهد آمد.
عدد به دست آمده از محاسبه کالری دریافتی روزانه باید برای همیشه ثابت باشد؟
الزاما نه! چرا که فرد پس از اتخاذ برنامه غذایی طراحی شده، پس از مدتی تغییرات وزنی و ظاهری را مشاهده خواهد کرد و به همین علت باید به صورت دورهای (حدودا چهار الی هشت هفته) برنامه غذایی مورد بازبینی قرار گیرد. در برخی موارد بنابر نظر متخصصین، تغییر فاز برنامه غذایی لازم است. بدین معنی که اگر فرد در فاز کاهش وزن باشد، احتمالا در دوره تثبیت وزن و حتی افزایش وزن عضلانی قرار گیرد تا متابولیسم پایه بدن تا حد مناسبی حفظ و ادامه مسیر تا رسیدن به هدف هموار باشد.
Designed and Developed by Fitprocenter / Copyright © 2024 Fitprocenter.com