icons8-iran-96
FA
icons8-great-britain-96
EN

شنا (Push-up)

حرکت شنا (Push-up) از اصلی‌ترین و موثرترین حرکات بالاتنه به شمار می‌رود. این حرکت با فشار بر عضلات کمربند شانه‌ای، سینه و پشت بازو می‌تواند در مدت زمانی کم، نتایجی قابل توجه را به همراه داشته باشد.

اما اگر نگاهی به افراد داخل باشگاه‌ بیاندازیم، درمیابیم که اجرای فرم صحیح این حرکت بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که افراد متصور هستند. حال با اجرای اشتباه شنا (پوش آپ) نه تنها از مزیت‌های این تمرین استفاده نخواهیم کرد، بلکه موجب بروز آسیب‌های حاد تا مزمن در مفصل سرشانه، رباط‌ها و تاندون این سمت می‌شویم.

نکات اجرای شنا (Push-up)
فرم صحیح
شنا (Pushup)
نمایی از ویدئوی آموزش اجرای صحیح شنا (Pushup)

همانطور که در ویدئو به آن اشاره شد (پیشنهاد می‌کنیم که حداقل یک‌بار این ویدئو را با دقت مشاهده کنید)، در زمان پایین رفتن (نزدیک شدن سینه‌های به زمین) زاویه دست‌ها (بازو و آرنج) با بدن باید در حدود ۴۵ درجه باشد. در این صورت بیشترین درگیری و فشار موثر بر عضلات سینه، پشت بازو و کمربند شانه‌‌ای ایجاد می‌شود.

همچنین، در این حالت، تاثیرات سو بر مفصل شانه به کم‌ترین میزان خود می‌رسد. باید توجه کرد که در هر دو بخش بالا و پائین اجرای شنا، ستون مهره‌ها را در یک خط نگاه داریم تا علاوه بر درگیری عضلات هدف، از بروز آسیب در ستون مهره‌ها جلوگیری کنیم.

فرم غلط

در حرکت شنا، زمانی که در بخش پایینی حرکت هستیم (سینه‌ها به زمین نزدیک است)، نباید زاویه دست‌ها (بازو و آرنج) ۹۰ درجه شود. بسیاری از افراد شنا را این‌گونه اجرا می‌کنند که نه تنها فشاری بسیار جزئی بر عضلات هدف وارد می‌سازند، بلکه موجب بروز آسیب‌های کوتاه و بلندمدت در مفصل شانه می‌شود. لازم به ذکر است که به دلیل آناتومی خاص و محل قرارگیری مفصل شانه، بیشترین آسیب‌های ورزشی ناشی از اجرای تمرینات در این بخش رخ می‌دهد.

اما همه چیز در بروز آسیب خلاصه نمی شود. برخی افراد با وجود اجرای حرکت شنا (و حتی حرکت پرس سینه) اما عضلاتی زیبا در ناحیه سینه ندارند، چرا که با اجرای اشتباه این حرکت، هیچگونه فشاری بر عضلات سینه ای وارد نمی کنند. در نتیجه برای کسب نتیجه، باید به فرم صحیح شنا دقت بسیاری کنیم.

کانال فیت پرو سنتر در آپارات

کانال یوتیوب (YouTube)

تدوین: فیت پرو

این ویدئو را به اشتراک بگذارید